Veselé palacinky

Autor receptu: tatranka

Vždy sa mi páčilo kreatívne pečenie aj varenie.Dnes som vyskúšala urobiť kreatívne palacinky.Nemám to zo žiadneho časopisu,ani receptu. Použila som základné palacinkové cesto.

8 ks
porcií
15 minút
príprava
3-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Postup práce som nefotila.Určite máte aj svoje cestá,ktoré sú osvedčené. Ja cesto robím takto: Do mixera si dám mlieko,vajíčka,vanilkový cukor.Zmixujem.Postupne pridávam múku a mixujem.Nakoniec štipku soli.Niekedy podľa hustoty cesta,ak je hustejšie glk mlieka,alebo naopak ak je redšie,trochu múky.Potom si cesto rozdelím na polovicu a do jednej polovici,ktorú som ešte nechala v mixeri,pridám kakao.Rozmixujem,aby som nemala hrčky. Cesto nechám asi pol hodinku v chlade odstáť.
  2. Po tejto dobe cesto vyberiem.Palacinkovú formu si na tenučko potriem olejom a nechám rozohriať. Naň nalejem v tenkej vrstve cesto-svetlé.trochu ho nechám zapiecť,/ len tak stuhnúť / a naň tmavým cestom robím rôzne tvary.Potom pokračujem v pečení palacinky. No a ďalšia palacinka je presne na opak. Základ je tmavé cesto a ozdoba je svetlé cesto.
  3. Vznikajú celkom zaujímavé obrazce. Palacinky ukladám na tanier s papierovými utierkami a odsávam aj to minimum tuku,ktoré je na palacinke. Takto pripravenú palacinku natrite rôznou náplňou. Na tmavé palacinky sa hodí biala tvarohová náplň,na svetlé najkrajšie ukáže pekný,červený lekvár. Ja som dnes plnila len jahodovým lekvárom všetky.