Veselé ksichtíky

Autor receptu: mama3chlapov

Tento recept sa hodí pre detičky, na detskú párty, narodky, MDD alebo len tak deťom na desiatu pre radosť. Je to recept z jedného magazínu českého supermarketu. Nápad sa mi veľmi zapáčil, tak vám ho ponúkam ďalej.

15
porcií
11 minút
na 160 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Maslo a cukor dáme do misy a ručným šľahačom 5 minút šľaháme. Pridáme med, múku a sódu a vymiešame asi takéto cesto:
  3. Cesto ďalej už ručne spracujeme do guľky a keď je z toho nášho mačkania riadne unavené, dáme ho do fólie vyspať do chladničky (aspoň na pol hoďky). Ja som robila večer vopred a dala na celú noc vyspinkať doružova.
  4. Rúru su vyhrejeme na 160 °C, cesto postupne rozvaľkáme medzi dvoma hárkami papieru na pečenie na plát cca pol centimetra hrubý.
  5. Z plátu vykrojíme koliečka o priemere 8-10 cm, podľa toho aké veľké tváričky chcete. Ja som robila menšie, lebo som ich potrebovala veľa. (Tých 9 cm výjde okolo 15 ks.). Vykrojené zbytky znova zmiesime, rozvaľkáme,vykrojíme atď.
  6. Kolieska preložíme na plech na papier resp. fóliu na pečenie, ukladáme ďalej od seba, lebo krásne napuchnú a do prostriedka vložíme nanukovú paličku. Pečieme cca 10-12 minút pri teplote 160°C. Treba sledovať podľa rúry, ja som piekla presne 11 minút.
  7. Po vybratí z rúry sa musia nechať na plechu vychladnúť (sú mäkké), takže ešte trochu dôjdu zo spodku.
  8. V originálnom recepte sa potom potierajú polevou vymiešanou z bielok a prášk. cukru. Urobí sa tvárička a dozdobí cukríkmi. Ja som použila bielu čokoládu, gumené cukríky, lentilky, hadíky.
  9. Hlavný zdobič našej rodiny zostal trčať na ceste domov kvôli havárke, preto nie sú ozdobené až tak nádherne. Vám sa podaria určite aj krajšie. Prajem veľa zábavy a trpezlivosti (lebo tú to vyžaduje).
  10. A už máme sladučké medové tváričky
  11. alebo
  12. alebo ako darček
  13. Decká pre Varechu aj zapózovali :o))))))))) . A ako ich to učíme, neukázať vlastnú tvár na internete !!!