Veselá veľkonočná torta (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Na jar sa nám žiada trochu sviežich farieb a keďže vonku sneží :-( urobila som takúto bláznivú tortičku :-)

8
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškóta: žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme vlažnú vodu a múku s práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť na 180°C na 10-12 minút. Komu sa nechce piecť vyloží tortovú formu piškótami :-)
  2. Jahodová plnka: vodu s cukrom a zlatým klasom rozhabarkujeme, pridáme zo dve lyžice jahodovej drene a uvaríme krém, do ešte horúceho pridáme jahody.
  3. Alebo krém uvaríme z kompótového nálevu, cukru a Zlatého klasu, na záver pridáme jahody a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnutú jahodovú plnku (ja som pridala aj mrazené marhule) navrstvíme na piškótu a dáme do chladničky.
  5. Tvarohová plnka: tvaroh, smotanu, cukor a vanilkový cukor vymiešame. Želatínu namočíme v 2dl mlieka. Postupujeme podľa návodu na obale. Dôležité je aby ste použili primerané množstvo želatíny na 1 liter.
  6. tvarohovú hmotu navrstvíme na jahodovú a dáme stuhnúť, najlepšie cez noc, do chladničky.
  7. Keď nám torta stuhne, trochu ju vyzdobíme. Ja som použila plnené trubičky a povrch som posypala cukrovými vajíčkami a kvietkami, ktoré si po večeroch vyrábam z marshmelow hmoty... tortu previažeme veselou mašľou a odložíme do chladu.
  8. Aj keď tú moju tortu strážili dve veselé kačičky, neustrážili ju... prišli kúpači a milú tortu zjedli a ja som ju ani nestihla odfotiť nakrájanú... šak skúste šibačom povedať aby čakali, že vy si musíte najprv odfotiť tortu :-) to sa veru nedá...