Veselá torta

Autor receptu: baska5615

Túto tortu som piekla kamarátke na narodeniny, chcela som niečo jedoduché, no zároveň esteticky pekné. :D Inšpirovala som sa jedným blogom, no trošku som si niektoré veci pozmenila. :) Je úplne jednoduchá a veľmi chutná.

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Deň pred pečením rozpustíme bielu čokoládu v smotane na šľahanie (na miernom plameni miešame do rozpustenia) a pridáme 2 polievkové lyžice práškového cukru. Vychladenú zmes dáme do chladničky, kde bude pripravená na druhý deň.
  2. Najprv si upečieme korpus. Oddeníme si bielka od žĺtkov, žltky rozmixujeme s cukrom a mliekom, potom postupne vmixujeme olej, vanilkovú arómu. Potom postuzpne vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  3. Z bielok a štipky soli vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do predošlej zmesi. Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 25 minút na 180°stupňoch.
  4. Vyšľaháme smotanu so smetafixmi, prišľaháme 2 polievkové lyžice práškového cukru a nakoniec aj tvaroh. vychladený korpus potrieme celu zmesou (aj boky).
  5. Nakoniec prichádza najzábavnejšia časť - zdobenie :) Fantázii sa medze nekladú. Ja som použila oreo keksíky, lentilky a Zdobenie od Dr. Oetkera. :) Táto tortička je vhodná aj pre menšie deti, keďže je taká veselá (môj 6-ročný brat z nej bol unesený).