Veniec s trojakou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

:)

20-25
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto si zapravím vláčne cesto,dobré vytrepem a nechám vykysnuť na teplom mieste.
  2. Po vykysnutí ho vyvaľam a rozdelím na tri časti.
  3. Kým cesto kysne ,tak pripravím plnky.Plnky urobím na sucho.Je to rýchlé a nám ešte lepšie chutia ako ked plnky zaparené.
  4. Každú iba podľa návodu premiešam.
  5. Kakaová.
  6. Každé cesto vyvaľkám na podlhovasto,asi na 50 cm. a potriem olejom a na to dám suchú plnku a pokvapkám olejom.Zviniem.
  7. Tok isto aj orechovú,
  8. a kakaovú.
  9. Záviny potom spletiem do vrkoča.Začnem od stredu,lepšie sa manipuluje s cestom.Spojím do venca.
  10. Veniec preložím na pomastený plech a do stredu dám pohár,ale stred potriem olejom,aby sa pohár neprilepil.Veniec potriem rozšľahaným vajcom.Nechám aspoň 15 min. podkysnuť.Upečiem.Teplotu si nastavím na višši stupeň a asi po 10 min teplotu stiahnem.Každému to pečie inač,tak si musí nastaviť teplotu podľa seba.Mne moja rúra dobré upečie aj pri nižšej teplote.