Veľmi rýchla zelenina s tofu (fotorecept)

Autor receptu: tornadolue

Toto jedlo pripravujem často, pretože často nemám na varenie dosť času a tak len v obchode nahádžem do košíka nejakú zeleninu a doma ju zas nahádžem do woku.

6
porcií
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu nakrájame na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a poprášime zemiakovým škrobom, ktorý sme zmiešali s kari korením. Odložíme bokom.
  2. Všetku zeleninu si nakrájame. Tvar kúskov je na vás, ale mali by byť čo najmenšie, aby ste ich pripravili čo najrýchlejšie.
  3. Vo woku rozpálime olej. Nech ho nie je príliš veľa, aby jedlo nebolo veľmi mastné. Na oleji krátko opečieme kocky tofu, vyberieme ich a odložíme.
  4. Postupne pridávame zeleninu a stále miešame. Začneme cibuľou a cesnakom, po chvíli pridáme mrkvu a papriku.
  5. Po pár minútach pridáme zvyšnú zeleninu, čiže cuketu, pór, hrášok a kapustu a začne to byť krásne farebné.
  6. Tofu vrátime do woku. Do sójovej omáčky, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku, dáme do nej štipku čili a soli (ak máte nejakú extrémne slanú, už by som soľ nepridávala) a zalejeme ňou zeleninu.
  7. Nakoniec zahustíme trochou zemiakového škrobu rozmiešaného vo vode a odstavíme.
  8. Pozn. pod čiarou: Zeleninu nedusíme pod pokrievkou, aby ostala pekne chrumkavá. A možno sa niekomu bude zdať čas prípravy dlhý, ale ja naozaj neviem rýchlejšie čistiť a krájať zeleninu bez ujmy na zdraví :)