Veľký šalát malého Cézara
Autor receptu: rufik7
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale predsa má
chuť na niečo dobré a ľahké zároveň. Nuže urobím nejaký jednoduchý šalát. No
postupným pridávaním surovín mi skrsali v hlave nové nápady. A to, čo napokon vzniklo,
za to by som zabíjal.
2 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Najdôležitejšou súčasťou celého receptu je tekvicový olej. Ten vytvára základnú chuť a na nej je stojí a padá výsledná chuť celého šalátu.
- Kuracie prsia umyjeme, očistíme a v prípade potreby prerežeme na tenšie plátky. Nakrájame na veľmi malé kúsky (veľkosti väčšej olivy), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným drveným cesnakom. Na panvici zohrejeme olivový olej (stupeň 7/9) a mäso opečieme do oranžova.
- Umyjeme šalátový mix, necháme poriadne odkvapkať a vhodíme do väčšej misy. Polejeme tekvicovým olejom. Následne pridáme kukuricu a na štvrťky nakrájané olivy a cherry paradajky. Ak sa vám nechce robiť domáce krutóny, kúpite ich v obchode. Do misy hoďte za väčšiu hrsť. Ďalej pridajte mozzarellu, odporúčam špecifický druh, ktorý je na obrázku. Je na drobno nakrájaná, vkusná a chutná. Ak ju nenájdete (ja osobne ju kupujem v Hypernove), tak nakrájajte hocijakú inú na malé kúsky. Znovu polejte tekvicovým olejom a niekoľkokrát premiešajte. Ku koncu pridajte opečené kúsky mäsa a poslednýkrát premiešajte.
Odšťavte citrón a v hriankovači si urobte toasty. Tie následne prerežte po diagonále (na trojuholníky) a za horúca ich polejte citrónovou šťavou.
Výsledná chuť je... no, úžasná.