Veľkonočný tvarohovo-mango zákusok(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

ovocie možme dať akekoľvek:)......ale my máme radi mango:).....a tie zajačiky by som z iného ťažko spravila:)......mňam mňam:) tento recept mam z nejakeho časopisu už ani neviem z akeho :) je úžastný a vobec nie sladký taký akurát:)

12
porcií
220 s chladením minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky nasypeme do mixéra a na jemno rozmixujeme nie však na muku:)Sušienkovu struhanku nasypeme do misy.
  2. V malom hrnci pomaly roztopíme maslo.
  3. Tekuté a mierne vychladnuté zmiešame so sušienkovou struhankou.Dno tortovej formy zľahka vymastíme a vyložíme kruhom papiera na pečenie.Naplníme priravenou sušienkovo maslovou zmesou a naplocho utlačíme lyžicou.Naplnenú formu odložíme do chladničky.
  4. pripravíme mangových zajačikov:Mango olúpeme dužinu pokrájame na tenke plátkypomocou vykrajovacej formičky zajačiky(možme aj kohutiky alebo čokoľvek veľkonočne:) preložíme na tanier zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladu.
  5. Zvyšnú mangovú dužinu pokrájame na malé kocky.
  6. Priravíme tvarohovu plnku: Plátky želatíny pripravíme podľa návodu z obalu.Jogurt, tvaroh, cukor si prešľaháme(suroviny musia byť izbovej teploty,aby sa nám želatína nezrazila teplotným rozdielom) šľahame až kým sa nam cukor nerozpustí:)
  7. Napučanú želatínu jemne zohrejeme na miernom ohni do vlažna(želatína sa nám rozpustí)...nesmie sa variť!
  8. K želatíne pridáme 2 lyžice tvarohovej plnky.
  9. Potom to vrátime späť do tvarohovej plnky a poriadne prešľaháme.Potom jemne vmiešame nakrájane mango:)
  10. Tvarohovú plnku rozotrieme na vychladený sušienkový základ vo forme.Povrch rovnomerne uhladíme stierkou.Tortu odložíme na 3 hodiny stuhnúť do chladničky (ja stale každý zausok nechavam na noc,ale stačia tri hodinky:). robila som v 26 cm forme:)
  11. Pred podávaním dezert obložíme mangovými zajačikmi.
  12. a tu je v reze:)