Veľkonočný mazanec z rímskeho hrnca

Autor receptu: janac

...pečený prvý krát v rímskom hrnci, ale chutí vynikajúco...

60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Príprava klasického kysnutého cesta, alebo môžete použiť pekárničku /program "Príprava cesta"/ , tak ako já... :-D Počas kysnutia treba namočiť do vody rímsky hrniec.
  2. Vykysnuté cesto vytvarujeme do bochníka, ktorý vložíme do pripraveného hrnca, kde som na dno vložila papier na pečenie.Zakryjeme vrchnákom a nechám 10 min ešte kysnúť...
  3. ...potom hrniec vložím do studenej elekt. rúry . Rúru zapneme na 200 stup. a pečieme 1 hod. Treba sledovať... My ho máme radi s vanilkovo-maslovým pudingom: 1 l mlieka, 50g masla, 5 pl kryš. cukru, 2 vanilkové pudingy spolu uvaríme na krém. Veľmi dobrý je aj s citronovým pudingom... Dobrú chuť!!!