« Naspäť na tento recept

Veľkonočný kysnutý veniec verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor a soľ, vymiesime a cesto necháme vykysnúť.

Makovú plnku urobíme tak, že všetky ingrediencie zalejeme horúcim mliekom, zamiešame a necháme vychladnúť.

Jablkovú plnku pripravíme tak, že postrúhané jablká zmiešame s orechmi, hrozienkami, rozpusteným maslom a so škoricou.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme striedavo plnkami. Zvinieme, odkrojíme konce, ktorými potom vyplníme stred. Závin narežeme na hrubé kolieska, ktoré spojíme koncami do kruhu. Odrezkami vyplníme stred. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Suroviny




10
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist