Veľkonočné vajíčka

Autor receptu: frona

Každý rok, vždy v nedeľu večer, na Veľkú noc maľujeme vajíčka pre šibáčov. Aj tento rok to nebolo inak. Maľujeme ich tradične, iba s bylinkami a cibuľovými šupami. Už dlhšie som si odkladala suché cibuľové šupy,aby som ich mala dosť. Tak sa s vami podelím o môj jednoduchý recept.

30 minút
príprava
10+noc minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Samozrejme treba mať v prvom rade vajíčka. Ja som mala 10 ks. Nazbierala som bylinky v záhrade, pripravila som si obväz, niť,cibuľové šupy a hrniec na varenie vajec(najlepšie je použiť taký starší, lebo trochu ohnedne od šupiek).
  2. Nastrihala som si obväz na kúsky asi 10 cm dlhé. Uložila som na obväz po jednej z každej bylinky tak, aby boli pekne rozložené. Položila som na bylinky vajíčko a zabalila do obväzu a zaviazala napevno, aby sa bylinky nepohli. Tak som postupovala pri všetkých vajíčkach. Najlepšie je, keď sú 4 ruky....Lepšie sa gáza uväzuje.
  3. Do hrnca s vodou som dala dosť veľa šupiek a uložila som tam vajíčka. Prisypala som aj troška soli, ak by sa niektoré vajíčko prasklo.A varila som vajíčka asi tak 10 minút. Potom som nechala vajíčka v hrnci stáť až do rána, aby sa dobre sfarbili (môžu sa vytiahnuť aj hneď,ale sú bledšie). Rozstrihla som obväz, umyla som vajíčka studenou vodou, utrela do sucha a potrela masťou alebo olejom. Nakoniec som vajíčka vyleštila servítkou.