Veľkonočné cupcakes s medom a orechami (fotorecept)

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

160 minút
na 35 °C

Postup

  1. rastlinný tuk nechajte zmäknúť, a potom ju zmiešajte s cukrom do peny. Vďaka tomu bude pekne svetlá. Po jednom pridávajte žĺtky. Kto chce, tak môže ešte pridať čokoládu. Z bielok ušľahajte pevný sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Múku, striedavo so snehom veľmi opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi. Pridajte med, mleté orechy a brusnice.
  2. Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C, asi 35 minút.
  3. Pripravte si puding. Zahrejte polovicu mlieka. Pridajte cukor. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte pudingový prášok. Túto zmes nalejte do teplého mlieka a chvíľu na miernou ohni povarte za stáleho miešania alebo šľahania metličkou. Puding i upečené základy na cupcakes nechajte vychladnúť. Do ich stredu urobte dieru. Tú naplňte pudingom.
  4. Suroviny na krém spoločne vyšľahajte. Vzhľadom k tomu, že krém obsahuje hrubšie časti (sekané orechy) použite na zdobenie lyžicu alebo zdobiacu špičku s väčším otvorom. Ešte môžete dozdobiť kytičkami alebo lístky z marcipánu, fondánu či jedlého papieru.