Bezlepkové cupcakes

Veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou

Autor receptu: novalim

Naše veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou určite nesmú chýbať na vašom sviatočnom stole.* Do ich prípravy a zdobenia zapojte aj deti a krásna veľkonočná rodinná aktivita je na svete. Určite nimi potešíte nielen seba, ale aj šibačov. Tak hor sa do pečenia.

12 ks
porcií
55 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy preosejeme múku a kypriaci prášok. V inej nádobe vyšľaháme do peny zmäknuté maslo, cukor a vanilkový extrakt. Potom vmiešame vajcia. Banán roztlačíme vidličkou na kašu a spolu s nastrúhanou bielou čokoládou pridáme do zmesi. Striedavo primiešavame múku s kypriacim práškom a mlieko. Nakoniec vsypeme aj mleté mandle. Cesto dobre spracujeme, aby sa všetky ingredience prepojili.
  2. Papierové košíčky poukladáme do plechu na muffiny (z tejto dávky nám vyjde asi 12 stredne veľkých cupcake-ov) a lyžicou alebo zmrzlinovou naberačkou dávkujeme cesto do košíčkov tak, aby boli plné do dvoch tretín. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
  3. Na ozdobenie si v menšej miske spolu vyšľaháme smotanu, cukor a stužovač šľahačky. Nanášame potom na muffiny cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou. Na vrch môžeme naaranžovať cukrové alebo marcipánové vajíčka, prípadne ozdoby podľa vlastnej chuti a fantázie.