Veľkonočná torta (fotorecept)
	        Autor receptu: kukulienka71
	         
	        
	        Piekla som ju trošku v predstihu, na sviatky totiž nebudeme doma. Cesto je veľmi jemné a 
plnka ľahučká.
| 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Recept som mala už dávnejšie vyhliadnutý zo staršieho vydania Báječnej ženy.  
 - Vlúdila sa im tam chybička, ak by som varila puding z pol litra mlieka a 200g maizeny, to by sa ani miešať nedalo, bol by to betón. Použila som len dve balenia Zlatého klasu po 40g. Takto bol  správne hustý. Prášok som rozmiešala v studenom mlieku, pridala vanilínový cukor, uvarila a nechala za občasného miešania vychladnúť.
 - Začala som pripravovať cesto. Po výbornej skúsenosti s tortovou hladkou múkou Babičkina voľba som si zadovážila viac jej druhov. Palacinky som také dobré ešte nikdy nejedla, vrele odporúčam. A teraz som tiež veľmi spokojná s jemnosťou cesta.
 - Vajcia som rozdelila, bielka so štipkou soli vyšľahala na pevný sneh, žĺtka s cukrom do bledej peny.
 - K žĺtkovej hmote som preosiala múku a dôkladne premiešala
 - po častiach som pridala aj sneh, jemne ho obracajúc do cesta vareškou, aby sa neubil.
 - Cesta bolo veľa, vybrala som rýchlo veľkú tortovú formu s priemerom 28cm, na spodok som upla pečiaci papier, boky som nevymazala a cesto som do nej naliala a urovnala. Takto som ho vložila do predom vyhriatej rúry na 180°C.
 - Korpus sa piekol presne 30 minút, nechala som ho vychladnúť vo forme.
 - Potom som ho vodorovne prekrojila na tri diely
 - počas chladnutia cesta som sa venovala plnke. Uvarila som instantnú kávu. Zmäknuté maslo som vyšľahala s práškovým cukrom, primiešala k pudingu, ochutila vaječným likérom. Ešte som pre odľahčenie primiešala aj dve lyžice gréckeho jogurtu.
 - Plnka bola penistá a veľmi chutná. Rozdelila som ju na tri časti.
 - Spodný korpus som lyžičkou poliala vychladnutou osladenou kávou, natrela naň a uhladila tretinu krému.
 - Takisto som navrstvila druhý diel. Vrchné cesto som trocha pritlačila a potrela zvyšným krémom, rovnako aj boky. Orechy som posekala na väčšie kúsky a nasucho popražila na panvici, potom som ich zbavila pripečenej šupky cez riedke sitko.
 - Drobné čokoládové vajíčka som nikde nenašla, tak som použila brusnice v čokoláde na ozdobu. Tortu som nechala v chlade, najlepšie cez noc.
 - Na prianie veľkej dcéry, ktorá príde po dlhej dobe domov, som urobila bryndzové pirohy a ako prekvapenie aj domáci zemiakový chlebík. Nech sa moji milovaní doma dobre najedia:-) Prajem aj vám požehnané a pohodové veľkonočné sviatky v kruhu svojich najbližších.