Veľkonočná plnina (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Aký je správny názov? Ani sama neviem. U nás to voláme plnina, a v nárečí
"polnina". Počula som už aj názvy
mäsový syrek, či mäsový koláč. Toto je jeden z tradičných receptov, ktoré robievame
už roky a ktorý ma taktiež
naučila moja svokra. Prečo ju stále spomínam? Vydávala som sa mladá a doma sa mi
variť nechcelo :-) Keď som sa
vydala, variť som už musela. Prvé roky sme bývali u svokry, takže ona ma naučila
všetky základy varenia a pečenia
:-) Vďačím jej za to a posielam veľkú vďaku do neba :)
Postup
- Najprv namočíme sucháre do vody. Droždie rozmrvíme v troške vlažnej vody so štipkou cukru. Kým sa nám pripravuje kvások, do misy dáme mäso, nasekanú petržlenovú vňať, vajíčka, pridáme vyžmýkané sucháre, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a hotový kvások.
- Dôkladne premiešame.
- Teraz si vymastíme pekáče bravčovou masťou a vysypeme ich strúhankou.
- Do pripravených pekáčov vložíme mäsovú zmes.
- Teraz si pripravíme vajíčko s horčicou na potretie.
- Potrieme tým mäsovú zmes v pekáčoch.
- Pečieme odokryté pri teplote 200 °C 90 minút :-) (každý nech sa riadi skúsenosťami so svojou rúrou)
- Už sme skoro vyzbrojení na Veľkú noc ... :-)