Veľkonočná plnina (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Aký je správny názov? Ani sama neviem. U nás to voláme plnina, a v nárečí "polnina". Počula som už aj názvy mäsový syrek, či mäsový koláč. Toto je jeden z tradičných receptov, ktoré robievame už roky a ktorý ma taktiež naučila moja svokra. Prečo ju stále spomínam? Vydávala som sa mladá a doma sa mi variť nechcelo :-) Keď som sa vydala, variť som už musela. Prvé roky sme bývali u svokry, takže ona ma naučila všetky základy varenia a pečenia :-) Vďačím jej za to a posielam veľkú vďaku do neba :)

90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv namočíme sucháre do vody. Droždie rozmrvíme v troške vlažnej vody so štipkou cukru. Kým sa nám pripravuje kvások, do misy dáme mäso, nasekanú petržlenovú vňať, vajíčka, pridáme vyžmýkané sucháre, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a hotový kvások.
  2. Dôkladne premiešame.
  3. Teraz si vymastíme pekáče bravčovou masťou a vysypeme ich strúhankou.
  4. Do pripravených pekáčov vložíme mäsovú zmes.
  5. Teraz si pripravíme vajíčko s horčicou na potretie.
  6. Potrieme tým mäsovú zmes v pekáčoch.
  7. Pečieme odokryté pri teplote 200 °C 90 minút :-) (každý nech sa riadi skúsenosťami so svojou rúrou)
  8. Už sme skoro vyzbrojení na Veľkú noc ... :-)