Veľkonočná pascha II. (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Túto paschu pečiem na Veľkú noc k šunke.Možno ,že si niekto povie,že je to sladké,ale k šunke ozaj chutí.Treba vyskúšať.

12
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si preosejeme obidva múky ,urobíme jamku,pridáme trocha mlieka,cukor a rozmrvíme droždie.Kým si pripravíme ostatné suroviny ,tak droždie trocha nabutná.Pridáme roztopené maslo a rukou vypracujeme hladké cesto.
  2. Z cesta si odoberieme asi 1/3 ,pridáme tvaroh a vanilkový cukor.Je dobré,ked tvaroh nieje mokrý.Tvaroh zapracujeme do cesta a obidva necháme asi 1/2 hod.podkysnúť
  3. Ked je cesto bez tvarohu vykysnuté,tak rozdelíme napoly.Jednú polku si odložím nabok a druhu rozdelím tak,že si oddelím 1/3.Väčšiu časť vyvaľkáme do kruhu ,
  4. a položíme na okruhlý pomastený plech.Tvarohové cesto vyšuľame a položíme do kruhu.
  5. Stred narežeme a preložíme na tvarohové cesto a taktiež z druhej strany tak,
  6. aby tvarohové cesto bolo zabalené.Zo zbytku ozdobíme.Koláč necháme na boku podkysnúť.
  7. Zatiaľ čo kysne,tak si urobím z odloženého cesta jeden závin s kakaom.Zatiaľ sa mi rúra nahrieva.
  8. Závin dám upiecť a zatiaľ pascha kysne.pečie sa 20-25 min.
  9. Ked je závin upečený ,tak vložím do rúry paschu.Paschu pečiem 35-40 min.Kontrolujeme špilkou.
  10. Dobrú chuť.Táto pascha sa podáva k Veľkonočnej šunke a taktiež k Veľkonočnej zakýsanke,ktorá sa robí s cmaru.