Vegetky (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Vegetky pečiem len pre veľmi výnimočné príležitosti. Na jednej strane je to veľmi prplavá práca, ale na druhej strane majú vždy veľký úspech.

120 minút
príprava
7 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiesime. Ako margarín som použila Palmarín, podľa originál receptu sa používala Visa, ale to sa už nerobí. Ak niekto vie čím by sa to dalo nahradiť budem rada. Mal by tam ísť obyčajný margarín, nie moc "maslový". Cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníčkov.
  2. Plnka: zmäknuté maslo vymiešame s najemno postrúhaným syrom a lyžičkou červenej papriky.
  3. Plnku si rovnomerne "uťapkáme" a rozdelíme na 6 dielov.
  4. Bochníček cesta vyvaľkáme na tenučko do obdĺžnika a natrieme jedným dielom plnky. Začíname natierať od stredu smerom ku okraju tak, aby sme nepotrhali cesto :-)
  5. Plnku rovnomerne rozotrieme až po samé okraje .....
  6. a natesno zrolujeme ako roládu. Konce zatlačíme smerom dnu a celú roládu ešte pošúľame po doske aby sme vytlačili vzduch.
  7. Rolády ukladáme na podnos a odložíme na noc do chladničky, alebo tak na 2 hodiny do mrazáku.
  8. Keď sú roládky stuhnuté krájame ich ostrým nožom na tenko, ukladáme na suchý plech a posypeme zmesou vegety, soli a kmínu. Pečieme na 220°C asi 7 minút.
  9. A toto je výsledok môjho snaženia. Robila som z dvoch dávok ale keby mi nepomohla dcéra tak sa nato nedám :-)
  10. aj toto slané pečivo vydrží v mrazáku veľmi dlho a netreba ho rozmrazovať, behom chvíle sa môže konzumovať :-)