Vegetariánske karí nezvyčajne (fotopostup)

Autor receptu: lia66

Inšpiroval ma Jamie Olivier, no iba v základe... Kari som si upravila po svojom a chutí výborne...chuť chilli kontrastuje s koriandrom a mascarpone...slaná chuť mascarpone podtrhuje ostrosť chilli a výraznosť koriandru-úžasne "zohreje".

Suroviny

Postup

  1. Na olivový olej dáme cibuľu, nakrájanú na tenké plátky...
  2. K do sklovita osmahnutej cibulke pridáme na cca 2cm kocky nakrájanú tekvicu...
  3. Nakrájame na kúsky karfiol a pridáme k tekvici...
  4. Pridáme 2pl tekvicového chutney...(robím každoročne, ale ak nemáte môžte pridať paprikovú pomazánku SABA)
  5. Premiešame...
  6. Chilli(ja som dala fialové, ale kľudne si dajte aj červené)zbavíme semienok a nasekáme...
  7. Pridáme ku kari, zamiešame...
  8. Cesnak roztlačíme...
  9. Pridáme ku kari, zamiešame...
  10. Cícer aj so šťavou vlejeme do kari, zamiešame...
  11. Nasekáme cca 1pl koriandru(petržlen.vňate), premiešame...
  12. Zalejeme vriacou vodou(cca do polky, až trištvrte kari)...
  13. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a dusíme cca 15 min. Ja osobne mám radšej zeleninku "all dente", ale ak vám vyhovuje makučká, tak to duste kľudne aj viac...
  14. Mascarpone s ružovým korením(kto nezoženie, poprípade toto nemusí, kľudne nech použije grécky jogurt, alebo syr gréckeho typu do šalátov)vyberieme z obalu...
  15. Mascarpone nakrájame/nasekáme s koriandrom...
  16. Udusené kari odstavíme z ohňa a pridáme mascarpone s koriandrom...
  17. Premiešame a poprípade môžme pridať korenie a soľ...ja som nepridávala nič, a to z toho dôvodu, že v domácom chutney z tekvice bolo korenia dosť, aj koriander spravil svoje a mascarpone malo korenie a soli dosť...a keďže ja nesolím, tak to úplne stačilo-ale, ak máte radi slanšie, tak si kľudne prisolte. Apropó, ak niekto musí maso, kľudne si ho tam pridajte...fantázii sa medze nekladú.
  18. A, podávame...želám dobrú chuť :)