Vegetariánske karí nezvyčajne (fotopostup)
Autor receptu: lia66
Inšpiroval ma Jamie Olivier, no iba v základe...
Kari som si upravila po svojom a chutí výborne...chuť chilli kontrastuje s koriandrom a mascarpone...slaná chuť mascarpone podtrhuje ostrosť chilli a výraznosť koriandru-úžasne "zohreje".
Postup
- Na olivový olej dáme cibuľu, nakrájanú na tenké plátky...
- K do sklovita osmahnutej cibulke pridáme na cca 2cm kocky nakrájanú tekvicu...
- Nakrájame na kúsky karfiol a pridáme k tekvici...
- Pridáme 2pl tekvicového chutney...(robím každoročne, ale ak nemáte môžte pridať paprikovú pomazánku SABA)
- Premiešame...
- Chilli(ja som dala fialové, ale kľudne si dajte aj červené)zbavíme semienok a nasekáme...
- Pridáme ku kari, zamiešame...
- Cesnak roztlačíme...
- Pridáme ku kari, zamiešame...
- Cícer aj so šťavou vlejeme do kari, zamiešame...
- Nasekáme cca 1pl koriandru(petržlen.vňate), premiešame...
- Zalejeme vriacou vodou(cca do polky, až trištvrte kari)...
- Premiešame, zakryjeme pokrievkou a dusíme cca 15 min. Ja osobne mám radšej zeleninku "all dente", ale ak vám vyhovuje makučká, tak to duste kľudne aj viac...
- Mascarpone s ružovým korením(kto nezoženie, poprípade toto nemusí, kľudne nech použije grécky jogurt, alebo syr gréckeho typu do šalátov)vyberieme z obalu...
- Mascarpone nakrájame/nasekáme s koriandrom...
- Udusené kari odstavíme z ohňa a pridáme mascarpone s koriandrom...
- Premiešame a poprípade môžme pridať korenie a soľ...ja som nepridávala nič, a to z toho dôvodu, že v domácom chutney z tekvice bolo korenia dosť, aj koriander spravil svoje a mascarpone malo korenie a soli dosť...a keďže ja nesolím, tak to úplne stačilo-ale, ak máte radi slanšie, tak si kľudne prisolte.
Apropó, ak niekto musí maso, kľudne si ho tam pridajte...fantázii sa medze nekladú.
- A, podávame...želám dobrú chuť :)