Vege pangas

Autor receptu: eraserhead

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Postup

  1. Najdôležitejšie a zároveň aj najpracnejšie je zbaviť mrazeného pangasa prebytočnej vody. Na tento účel použite bavlnené utierky, ja som ich spotreboval 3.
  2. Do rúry rozohriatej na 250C dáme na 5 minút samotného pangasa. To aby sa povrch trocha zasušil.
  3. Na spodok nádoby nasypeme vegetu, položíme "zasušeného" pangasa.
  4. Zasypeme zvyškom vegety.
  5. Teplotu znížime na 200 C a necháme zapiecť 15 minút.
  6. Vyberieme z rúry a necháme trocha vychladnúť.
  7. Opatrne rozobrieme vege krustu a vyberieme filet. Dôkladne očistíme a prípadne opláchneme vo víne s vodou alebo vo vode do ktorej sme pridali štavu z 1 citróna