Tofu

Vegánsky hrniec s tofu

Autor receptu: ppetekal

Rýchle, zdravé, chutné.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si cibuľu na drobno, ošúpeme a nastrúhame zázvor, umyjeme huby, tofu nakrájame na kocky (môžeme nahradiť kuracím mäsom).
  2. Na oleji speníme zázvor, chilli, rascu, na koniec cibuľu.
  3. Pridáme umyté a nakrájané kuriatka (môžeme nahradiť šampiňónmi).
  4. Keď huby zmäknú, pridáme tofu, podlejeme vodou a pridáme umytú červenú šošovicu.
  5. Šošovica keď zmäkne, mala by pojať celú vodu. Primešame umytý baby špenát (jedno balenie, môže byť aj mrazený). Celé premiešame, pridáme soľ, korenie a rozmarín najlepšie čerstvý.
  6. Servírujeme s kyslou smotanou a cesnakovou bagetkou.