Špenátové palacinky

Vegánske špenátové palacinky

Autor receptu: lunter

6 ks
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sójové mlieko rozmixujeme s baby špenátom. V mise zmiešame špaldovú múku, špenátovú zmes, vodu a soľ podľa vlastnej chuti.
  2. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom pripravíme špenátové palacinky. Ak sa trhajú, pridáme trošku špaldovej múky.
  3. Medzitým si nakrájame zeleninu a koriandrovú vňať. Dip si pripravíme podľa vlastnej chuti - na jednu porciu budeme potrebovať asi 6 PL Lunter sójového zakysaného nápoja. Ochutíme ho roztlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou bazalkou. Na záver pridáme štipku nakrájanej čerstvej chilli papričky.
  4. Hotové palacinky naplníme mexickou nátierkou a zeleninou.