Vegánske perníky

Vegánske perníčky s matcha a s cviklovým práškom

Autor receptu: redakcia

Perníčky pre tých, ktorí uprednostňujú vegánsku stravu alebo radi experimentujú a chcú svoj vianočný stôl obohatiť o niečo nové.

20 ks
porcií
25 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu upečieme a pripravíme z nej pyré. Múku, prášok do pečiva, hnedý cukor, soľ a perníkové korenie premiešame v miske spolu s tekvicovým pyré. Pridáme roztopený kokosový olej a agávový sirup. Zo zmesi vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice.
  2. Do jednej polovice pridáme vanilku, cviklový prášok a trochu perníkového korenia. Do druhej polovice pridáme nastrúhaný zázvor, matcha prášok a kôru z limety. Matcha a cviklový prášok sa dávajú do cesta kvôli zafarbeniu, keďže jeden mu dodá zelenú a druhý purpurovú farbu. Dostať ich kúpiť v obchodoch so zdravou výživou alebo v e–shopoch. Výslednú chuť ani textúru neovplyvňujú, takže ak ich nemáte, môžete perníčky piecť bez nich.
  3. Obidve cestá prepracujeme, aby sa dobre spojili s pridanými ingredienciami.
  4. Cestá rozdelíme na 20 rovnakých častí, z ktorých vyvaľkáme slížiky dlhé cca 20 cm a hrubé asi 0,5 cm. Takto vznikne 20 ružových slížikov a 20 zelených. Vždy spojíme jeden ružový a jeden zelený a obtočíme ich okolo seba, zatočíme a položíme na plech s papierom na pečenie. Na plechu všetky pocukrujeme škoricovým cukrom.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút. Na záver môžeme poprášiť práškovým cukrom.