Cestoviny

Vegan cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: evicka01

ZASLALI SME VAM MAIL. REDAKCIA. Dcéra je vegánka a má rada moje klasické jedlá, ktoré však pre ňu (a aj pre nás ostatných) upravujem na spôsob vegan.* Vegánskych receptov na Vareche pribúda, čomu sa veľmi teším a rozhodla som sa pridať aj môj, hlavne preto, aby som mohla dcére poslať link, keď si ich bude chcieť uvariť sama.

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme šampiňóny - na panvici na troche oleja osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky. Na menšie kúsky nakrájame šampiňóny a pridáme dusiť k cibuľke, pridala som aj petržlenovú vňať a 4 strúčiky pretlačeného čerstvého cesnaku a podliala 1 dcl vína (alkohol sa vyparí, ale víno dodá konečnému produktu lahodnú chuť). Zároveň dáme variť cestoviny a do vody pridáme trošku soli.
  2. Keď sú huby mäkké a pekne voňajú, pridáme rastlinnú smotanu a premiešame (ja som dala polovicu balenia, kto má rád smotanovejšie, môže dať celé balenie). Dochutíme mletým čiernym korením a peperoncinom alebo chilli korením. Omáčka je hotová!
  3. Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich a pridáme do hrnca s omáčkou a dôkladne premiešame. Dobrú chuť!