Vegan cestoviny s medvedím cesnakom

Autor receptu: mythra

Zdravý, rýchly, jednoduchý a výborný recept na cestoviny. Vznikol z ,,toho, čo mám v ladničke,, ale nevedeli sme sa ho dojesť :) Použila som môj obľúbený druh cestovín. Chutia ako syrové a použitie opečeného Robi mäsa úplne nahrádza chuť slaniny.

4-5
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V slanej vode si uvaríme cestoviny. Scedíme a odložíme vedľa.
  2. V menšom hrnci dáme variť smotanu na varenie, vytlačíme do nej Sojakrém, roztrepeme vidličkou, pridáme soľ, korenie, nasekaný medvedí cesnak a pažítku podľa chuti. Povariť stačí iba chvíľku. Na panvičke si na oleji opražíme Robi mäso a posolíme. Použiť môžme aj seitan, prípadne upravené sójové mäso. Cestoviny na tanieri prelejeme omáčkou, pridáme Robi a podávame. Dobrú chuť :)