Vegan bryndzové halušky
Autor receptu: zuzananoskova
Nedávno sme boli s dcérou na
kastingu do relácie Moja mama
varí lepšie ako Tvoja, tak
"oprašujem" staršie recepty ;-)
Bryndza vo verzii vegan je
jedným z nich. Ochutnať som
dala aj kolegyniam - veľmi im
chutilo :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé som si pripravila akože bryndzu. Do mixéru som dala tofu na menšie kúsky, smotanu, soľ, citrónovú šťavu a olivový olej. Mixovala som a ochutnávala :-)
- Táto sojová smotana mi vyhovuje chuťovo najviac :-) Predávajú ju v Bille.
- Múku som zmiešala s vodou, soľou, trochou oleja a premiešala na haluškové cesto. Vo vriacej vode som uvarila halušky.
- Cibuľu som nakrájala na kolieska, poprášila špaldovou múkou a vypražila v oleji. Pažítku som nakrájala na drobno.
- Dobrú chuť :-)
