Vegan bryndzové halušky

Autor receptu: zuzananoskova

Nedávno sme boli s dcérou na kastingu do relácie Moja mama varí lepšie ako Tvoja, tak "oprašujem" staršie recepty ;-) Bryndza vo verzii vegan je jedným z nich. Ochutnať som dala aj kolegyniam - veľmi im chutilo :-)

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila akože bryndzu. Do mixéru som dala tofu na menšie kúsky, smotanu, soľ, citrónovú šťavu a olivový olej. Mixovala som a ochutnávala :-)
  2. Táto sojová smotana mi vyhovuje chuťovo najviac :-) Predávajú ju v Bille.
  3. Múku som zmiešala s vodou, soľou, trochou oleja a premiešala na haluškové cesto. Vo vriacej vode som uvarila halušky.
  4. Cibuľu som nakrájala na kolieska, poprášila špaldovou múkou a vypražila v oleji. Pažítku som nakrájala na drobno.
  5. Dobrú chuť :-)