Variácia na nepečené Viedenské rezy (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Ťažko sa mi rozhodovalo medzi dvomi receptami, tak som ich skombinovala. Za inšpiráciu ďakujem @elyse a @svedke.

8-10
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Rozpis surovín stačí na rozoberateľnú tortovú formu s priemerom 18cm. Z mlieka, cukru, štipky soli, kakaového prášku a detskej krupice som uvarila hustú kašu. Naliala som ju do maslom vymazanej formy. Ďalšiu vrstvu tvoria nastrúhané Bebe keksy.
  2. V 4 dcl džúsu som rozmiešala Solamyl a cukor, za stáleho miešania som na miernom ohni priviedla zmes k varu, až zhustla. Naliala som ju na keksy a urovnala.
  3. Po úplnom vychladnutí "želatíny" som naniesla vrstvu šľahačkovej smotany vyšľahanej so stužovačom.
  4. Piškóty som namáčala vo zvyšnom džúse a ukladala som ich na šľahačku.Do okrúhlej formy bude šikovnejšie použiť guľaté piškóty.
  5. Vrch som pofŕkala čokoládovou polevou zo sladkej smotany a horkej čokolády. Zahrievala som ich spolu, kým sa čokoláda roztopila a spojila so smotanou. Tortu som nechala v chlade celú noc.
  6. Ostrým nožom som prešla po vnútornom obvode formy, obruč som uvoľnila.
  7. V teplých dňoch je takýto svieži nepečený dezert príjemne chladivý. Prajem vám dobrú chuť, ak ho pripravíte.