Varga béleš (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Neviem prečo práve Varga béleš, ale recept mám od babky :) že vraj je to tradičný maďarský recept ... ale chutný :)
15 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Žĺtky s cukrom vymiešame...
- .. pridáme tvaroh-to je jedno aký, môže byť hrudkovitý aj jemný.. ja som mala aj - aj .. pridáme hrozienka namočené v rume, olej, roztopené maslo...
- .. a už len vareškou primiešame uvarené cestoviny (400g už v uvarenom stave :) ) ...
- .. zľahka primiešame sneh z bielkov..
- Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu, alebo si kúpime už vopred vyvaľkané ... navrstvíme plnku ..
- .. prikryjeme druhým cestom, popicháme vidličkou.. môžeme potrieť vajíčkom.. a dáme upiecť najprv na 150°C , po desiatich minútach zvýšime teplotu na 190-200° a dopečieme... necháme úplne vychladnúť a až potom krájame..
- .. posypeme práškovým cukrom .. mňam mňam mňam :)