Varga béleš (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Neviem prečo práve Varga béleš, ale recept mám od babky :) že vraj je to tradičný maďarský recept ... ale chutný :)

15
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame...
  2. .. pridáme tvaroh-to je jedno aký, môže byť hrudkovitý aj jemný.. ja som mala aj - aj .. pridáme hrozienka namočené v rume, olej, roztopené maslo...
  3. .. a už len vareškou primiešame uvarené cestoviny (400g už v uvarenom stave :) ) ...
  4. .. zľahka primiešame sneh z bielkov..
  5. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu, alebo si kúpime už vopred vyvaľkané ... navrstvíme plnku ..
  6. .. prikryjeme druhým cestom, popicháme vidličkou.. môžeme potrieť vajíčkom.. a dáme upiecť najprv na 150°C , po desiatich minútach zvýšime teplotu na 190-200° a dopečieme... necháme úplne vychladnúť a až potom krájame..
  7. .. posypeme práškovým cukrom .. mňam mňam mňam :)