Tekvicová omáčka
Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Hovädzie varené: Od blán očistenú falošnú sviečkovicu vložíme do hrnca so zeleninou a s koreninami a varíme domäkka. Vyberieme mäso a necháme ho trocha vychladiť. Vývar precedíme a miernym varom necháme zredukovať.
- Smotanová omáčka z bielej tekvice: Zemiaky a zeleninu
očistíme a nakrájame na 1 cm kocky. V hrnci s predhriatym olejom všetko
opražíme, až skaramelizujeme. Pridáme očistenú nakrájanú tekvicu, osolíme, okoreníme, prikryjeme, dusíme asi
20 minút a priebežne podlievame zredukovaným hovädzím vývarom, kým zelenina nie je úplne
rozvarená. Rozmixujeme dohladka. Ak je omáčka príliš riedka, môžeme
ešte redukovať alebo zahustiť zápražkou (alebo do príliš hustej pridať na
zriedenie smotanu či vývar).
- Knedľa: Rožky nakrájame na zhruba 2 cm veľké kocky, zamiešame
všetky suroviny a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Formujeme guľky, zabalíme ich nepriedušne do potravinárskej fólie
a varíme v zakrytom hrnci asi 25 minút.
- Podávanie: Uvarené mäso nakrájame na plátky. Knedličky rozkrojíme, poukladáme na tanier, pridáme omáčku z tekvice a plátky mäsa.
|