Varena špargľa so zemiakmi
Autor receptu: burika
Ide o klasicky recept na prípravu špargle , pretože tá zelenina je u nás relatívne nová
málokto vie ako ju pripraviť.Tu je jednoduchý a rýchly postup, ktorý som sa naučila v
Nemecku.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Šparľu musíme najprv olúpať. Konce odrezať . Šupky a konce môžeme použiť na základ polievky.(uvariť a použiť vývar).Dať do hrnca osoliť,pridať cukor a asi pôl citróna. Nebojte sa vodu osoliť. Variť asi 10 min. Treba kontrolovať aby sa nám neprevarila. Prevarena je ako blato. Uvarenú špargľu hodíme na roztopené maslo pol minútky ju na masle popražime a keď sme si medzi tým uvarili zemiaky a šunku tak môžme podávať.
- Zemiaky najlepšie polovičky posypane pažitkou a poliate maslom uložíme na tanier pridáme pár plátku šunky a na koniec uvarenú špargľu asi 8 - 10 ks. Prajem dobrú chuť :) ! Môže sa jesť aj s rezňom , lososom, alebo iba zo zemiakmi.