Vanilkové veterníky
Vanilkové veterníčky s ovocnou polevou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Príprava odpaľovaného cesta: V hrnci necháme zovrieť vodu a olej so štipkou soli. Keď zmes zovrie, prisypeme múku a uvaríme hustú kašu. Keď sa začne odliepať od nádoby, kašu odstavíme a postupne po jednom do nej zamiešame vajcia. Cesto dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame veterníky na vymastený a pomúčený plech.
- Rúru vyhrejeme na 220 °C, keď vložíme veterníky do rúry, teplotu znížime na 200 °C a pečieme zhruba 20 minút. Rúru neotvárame, aby veterníky neklesli.
- Krém: Počas pečenia odpaľovaného cesta dáme zovrieť 100 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor, vanilkový puding a múku. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Odstavíme zo sporáka a do ešte horúcej hmoty pridáme vanilkový cukor. Keď zmes vychladne, pridáme maslo a ručným šľahačom vymiešame krém.
- Vychladnuté veterníky rozrežeme, naplníme vanilkovým krémom a polejeme ovocnou polevou, ktorú pripravíme tak, že preosiaty práškový cukor zalejeme sirupom a horúcou vodou, roztopeným maslom, citrónovou šťavou a všetko vymiešame dohladka.
|