Vanilkové rožky - krehké (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Rožteky veľmi rýchlo skrehnú a sú skutočne výborné. Stačí ich upiecť 3 dni pred sviatkami a hodí sa pre tie gazdinky, ktoré nestíhajú. Nezostáva nič iné len sa presvedčiť.

60 ks
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 150-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny.
  2. Zmäknuté maslo nakrájame na menšie kúsky. Spracujeme ho s preosiatou múkou práškovým cukrom, postrúhanými /pomletými mandľami/ a so žltkom. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút odležať do chladu.
  3. RADA: Odležané mandľové cesto znovu prepracujeme ! Potom si z neho odkrajujeme kúsky, urobíme si valček, ktorý pokrájame na rovnako veľké kúsky a vytvarujeme rožky. Pracovať opatrne,cesto je krehké.
  4. Pečieme v teplovzdušnej na 150 a v normálnej rúre na 160-170 st. C cca 15 minút.
  5. Práškový a vanilínový cukor /ja mám domáci zo struku/ premiešame a v zmesi obaľujeme čiastočne vychladnuté rožky. RADA NAVYŠE- nikdy ich neobaľujte horúce, sú krehké a mohli by sa preto ľahko polámať.
  6. Ja ich ukladám do plechovej dózy vystlanej alobalom a dám na chladné miesto.