Vanilkové rožky - krehké (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Rožteky veľmi rýchlo skrehnú a sú skutočne výborné. Stačí ich upiecť 3 dni pred sviatkami a hodí sa pre tie gazdinky, ktoré nestíhajú. Nezostáva nič iné len sa presvedčiť.
60 ks porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 150-170 °C |
Postup
- Nachystáme si suroviny.
- Zmäknuté maslo nakrájame na menšie kúsky. Spracujeme ho s preosiatou múkou práškovým cukrom, postrúhanými /pomletými mandľami/ a so žltkom. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút odležať do chladu.
- RADA: Odležané mandľové cesto znovu prepracujeme ! Potom si z neho odkrajujeme kúsky, urobíme si valček, ktorý pokrájame na rovnako veľké kúsky a vytvarujeme rožky. Pracovať opatrne,cesto je krehké.
- Pečieme v teplovzdušnej na 150 a v normálnej rúre na 160-170 st. C cca 15 minút.
- Práškový a vanilínový cukor /ja mám domáci zo struku/ premiešame a v zmesi obaľujeme čiastočne vychladnuté rožky. RADA NAVYŠE- nikdy ich neobaľujte horúce, sú krehké a mohli by sa preto ľahko polámať.
- Ja ich ukladám do plechovej dózy vystlanej alobalom a dám na chladné miesto.