Vajíčkový šalát tetky Etky (fotorecept)

Autor receptu: janazjarku

Recept na tento vynikajúci šalát som získala od dobrej tetky Etky , ktorá ma jedného dňa s ním pohostila a ja i celá moja rodina sa do neho zamilovala po pár lyžičkách ! Pri popise receptu Vám prezradím tajomstvo jeho úspechu :-)

6
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na šalát, vajíčka uvaríme na tvrdo a zemiaky /šalátové A/ v šupke.
  2. Kyslú smotanu zmiešame s majonézou, čiernym mlatým korením, horčicou a soľou. Solíme opatrne bo dosoliť sa dá vždy len odsoliť tažko :-)
  3. Očistené vajíčka /ak máte čerstvé tak si pri lúpaní spievajte výrazne to pomáha :-)/ pokrájame na krájači vajíčok na kolieska, očistené zemiaky zasa na krájači zemiakov na hranolky. Nebojte sa tých zemiakov je tam tak akurát na množstvo vajíčok, lebo ako tetka Etka vraveli však robíme vajíčkový a nie zemiakový šalát !! Uhorky si nakrájame na malé plátky a hrášku dáme podľa chuti ..
  4. Všetky nakrájané suroviny zalejeme majonézovo-smotanovou zmesou /kto chce môže zmes pripraviť len z kyslej smotany/.
  5. Všetko s láskou , teda jemne premiešame a dáme na chladné miesto na dve hodinky spojiť chute . S týmto šalátom som pravidelne pri domácich súťažiach vyhrávala nad zúfalými sestrami , lebo z misiek zmizol prvý. Odporúčam vyskúšať a určite ho budete pripravovať s takou radosťou ako ja . Dobrú chuť milí varecháči :-)