Vajíčkový šalát

Vajíčkový šalát podľa ČSN 50151 z roku 1976 (fotorecept)

Autor receptu: rimm

Jedná sa o šalát z môjho detstva ako ho poznáme len zo spomienok.* Dnes je to už len umelý maglajz v kelímku zo supermarketov.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladiť.
  2. Uvaríme vajíčka natvrdo a očistíme ich.
  3. Zemiaky a vajíčka nakrájame na menšie kocky 1x1 cm. Ja používam mriežku na šalát. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. A nakoniec na drobné kocky nakrájané uhorky.
  4. Všetky nakrájané suroviny posolíme a premiešame.
  5. Majonézu (môj ďalší recept) premiešame s horčicou a octom. Octu dávam maximálne 10 g, nakoľko nám veľmi kyslé nechutí. Ja pridám par kvapiek worchestra a jemne mleté korenie, ale to nie je potom originál.
  6. Premiešajte všetko dokopy a nechajte uležať v chladničke. Dobrú chuť.