Slaná bábovka

Vaječná raňajková bábovka s paprikou a so syrom (fotorecept)

Autor receptu: herarecepty

35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky vajcia rozbite do misy. Pridajte soľ a čierne korenie.
  2. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky a vsypte do misy. Cesnak nasekajte najemno a tiež pridajte do misy.
  3. Vajíčka dôkladne prešľahajte. Goudu nastrúhajte nahrubo a pridajte do vaječnej zmesi. Môžete použiť i iný obľúbený syr alebo zmes syrov.
  4. Papriky nakrájajte na kocky a vsypte do misy. Prilejte rozpustenú Heru a premiešajte.
  5. Formu na bábovku vymažte rastlinným tukom a vlejte do nej vaječnú zmes. Pečte 30 – 35 minút v rúre vyhriatej na 170 °C, s použitím teplovzdušnej funkcie. Bábovka bude na dotyk pevná.
  6. Upečenú bábovku nechajte trochu vychladnúť (asi 5 minút) a vyklopte. Podávajte s pečivom a šalátom ako predkrm alebo raňajky.