Slaný koláč

Uzavretá pizza (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Skvelé slané múčne jedlo trocha v inej podobe. Kombinácia syra, cesnaku, masla a bazalky je jednoducho úžasná!* Výborne sa táto uzavretá pizza hodí aj k polievke ako výdatnejší obed či večera. Ale aj samotná, alebo so šalátom je výborná :-)

20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske najprv premiešame múku, cukor a soľ. Následne pridáme olej, v mlieku rozmiešané droždie a vodu. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré ešte krátko vymiesime do bochníka a necháme 30 minút nakysnúť.
  2. Zatiaľ si prichystáme potrebné veci na plnku. Syr môžete dať podľa chuti, bud goudu, ementál atď. Maslo potrebujeme celkom zmäknuté, aby sa dalo natierať. Nakoniec postrúhame cesnak, ktorý osolíme a lyžicou popučíme do hladka. Pridáme k nemu 2 PL oleja a odložíme zatiaľ bokom. Bazalku použijeme sušenú, ale ak chcete môžete dať aj čerstvú.
  3. Keď cesto nakysne, rozdelíme ho na 2 časti a každú časť ešte raz vymiesime do bochníka. Následne bochník vyvaľkáme na väčší tenký kruh a natrieme ho polovicou masla. Na maslo natrieme polovicu cesnaku a posypeme to celé bazalkou. Nakoniec dáme aj polovicu zo syra a celé troška osolíme.
  4. Cesto napokon tak skladavo uzatvoríme, vždy smerom do stredu. Presne podľa obrázku :-) Tento celý postup potom zopakujeme aj s druhým cestom.
  5. Uzatvorenú pizzu trocha vyvaľkáme a dáme na plech s papierom. Natrieme vajcom, posypeme podľa chuti semienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 20 minút. Radšej si to treba sledovať.
  6. Pizza chutí výborne samotná, alebo s tanierom dobrej polievky poslúži aj ako výdatnejší obed ;-P Prajem dobrú chuť!
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube.