Kuracie mäso
Úžasné strúhané zemiaky a kuracie mäso z jedného plechu (videorecept)
Autor receptu: cesminaz
Fantastická kombinácia chutí a jednoduchá príprava. Mäkučké mäso a úžasná chuť jemne opečených
smotanových zemiakov.
4 porcie |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Zemiaky a cibuľu postrúhame na hrubo. Pridáme olej, smotanu na varenie, mleté korenie a podľa chuti soľ. Celé dobre premiešame.
- Kuracie stehná potrieme olejom a dobre osolíme. Stehná poukladáme na olejom vytretý plech a všade okolo rozdelíme pripravené zemiaky. Celé trošku pokvapkáme olejom a posypeme rascou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 1 hodinu. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.
- A tu je už krásne upečené jedlo👌🥰
- Jedlo chutí naozaj úžasne, verím že vás výsledok tohto veľmi jednoduchého jedla prekvapí🙂 Mäsko je mäkké a pekne opečené. Zemiaky šťavnaté a na vrchu krásne jemne opečené. Nám doma toto jedlo veľmi chutí, môžem ho len vrelo odporučiť!
Dobrú chuť !
- Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube