Pečené jahňacie mäso

Úžasne chutné jahňacie rebierka na cesnaku a oregane (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jedlá z jahňacieho mäsa pripravujem doma dosť často. Jedným z našich najobľúbenejších spôsobov na ne je práve tento.* Mäsko je úžasne mäkučké, jemné a voňavé👌🥰

5
porcií
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie rebrá na vonkajšej strane jemne pozakrajujeme, aby sa tá vrchná časť krajšie upiekla. Tú čisto mäsitú časť som odkrojila dole a prekrojila ešte na 3 časti, aby sa to zmestilo do pekáča🙂 Následne všetko dobre osolíme, posypeme oreganom a položíme na suchý pekáč. Na tenké krúžky nakrájaný cesnak rozdelíme na 2 časti, jednu porozsýpame pod mäso na pekáč a druhú časť hore na mäso. Takto dáme mäso do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a necháme ho tam dovtedy, kým sa nám nezačne už piecť.
  2. Keď sa už mäso začalo viditeľne celé piecť a chytá už kôrku, vyberieme ho, podlejeme vriacou vodou a zakryjeme celé dobre alobalom. Následne na dvoch kratších bokoch urobíme do alobalu zárez/zástrih, aby sa mäso nielen varilo/dusilo, ale zároveň aj trocha celý čas z tej vrchnej strany jemne opieklo🙂 Napokon pekáč vložíme späť do rúry a pečieme na 180 °C cca 1,5hodiny.
  3. Po čase mäso vyberieme, alobal dáme dole, mäso pootáčame a dáme naspäť ešte na cca 20 minút, aby sa krásne do zlatova opieklo👍
  4. Mäsko je úžasne mäkučké a veľmi dobrej chuti🙂 Jahňacie mäso má už samo o sebe vynikajúcu chuť, ale v kombinácii s cesnakom a oreganom je to jednoducho fantastická lahôdka😍😍 Podávať sa môže podľa chuti s chlebom, zemiakmi atď. Prajem dobrú chuť!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube