Uhorkové jednohubky

Uhorkové jednohubky

Autor receptu: siuuu

Po sviatočnom hodovaní sa snažím so striedavým úspechom naskočiť na ľahšie stráviteľné jedlá...* Tieto jednohubky budú super v lete, z čerstvých uhoriek zo záhrady či z trhu, sú veľmi osviežujúce ... ale aj teraz som si na nich pochutila.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uhorku umyjeme, osušíme, odkrojíme konce a pokrájame na plátky hrubé cca 3-4 mm. Nekrájajte uhorku na príliš tenké či príliš hrubé plátky. S tenkými sa bude po dokončení zle manipulovať a hrubé sa budú horšie konzumovať.
  2. Na kolieska uhorky uložíme plátok mozzarelly, tento potrieme pestom, obložíme tenkými plátkami paradajok, pridáme po troške fety, ktorá dodá výbornú chuť a všetko to ochutíme soľou a korením. Môžeme ale nemusíme dekorovať lístkom čerstvej bazalky alebo inej čerstvej bylinky.