Ázijské rezance

Udon rezance s arašidovou omáčkou a krevetami (vidorecept)

Autor receptu: blogbusker

Špajzový výber ázijských surovín, kde budú hlavným nosičom chuti rezance udeon. Táto verzia je s krevetami, uživí sa tam isto aj tofu, či kuracie mäso.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prvý krok bude dať si zovrieť osolenú vodu, v ktorej následne uvaríš rezance. Nevar dlhšie ako 5 minút, oni sa dovaria neskôr v omáčke, nesmú byť rozvarené už na začiatku.
  2. Všetky ostatné ingredience maj dopredu pripravené bokom, t.j. ošúp a nastrúhaj zázvor s cesnakom, umy a nakrájaj papriku, krevety ošúp zo škrupiny a orechy opraž na suchej panvici, neskôr ich podrv v mažiari.
  3. Do hlbšej panvice vlej sezamový olej a pridaj zázvor spolu s cesnakom. Za stáleho miešania ich opraž po dobu 30 sekúnd. Podlej vývarom (ideáne z vyvarených krevetových šupín a hlavičiek, postačí však hocijaký vývar, prinajhoršom voda) a prihoď arašidové maslo s medom a sójovou omáčkou. Dôkladne premiešaj a var 2 minúty pri miernej teplote sporáku.
  4. Primiešaj papriku s krevetami, var ďalšie 2 minúty, potom pridaj do hry rezance. Všetko ešte raz medzi sebou dôkladne premiešaj, daj tomu poslednú minútu na sporáku a odstav bokom. Rezance ešte dôjdu na zbytkovom teple z panvice.
  5. Podávaj posypané vrstvou podrvených arašidov, natenko nakrájanej mladej cibuľky a koriandru, s mungo výhonkami, čili, prípadne aj s plátkom limetky.
  6. Instagram: walrus.buko