Údený pstruh
Údený pstruh s kôprovou majonézou na snehovej pusinke
Autor receptu: redakcia
Postup- Snehový korpus: Z bielkov vyšľaháme tuhý
sneh a pomaly pridávame
sypké suroviny (cukor, mandľovú múku a soľ ). Hmotu
nanesieme na silikónovú podložku a dáme piecť na 10 minút
pri teplote 160 °C. Môžeme z nej urobiť napríklad malé
kôpky (pusinky) alebo piecť vcelku a potom povykrajovať.
- Kôprová majonéza: Olej a nasekaný kôpor rozšľaháme.
Kôprový olej spolu so žĺtkami
a soľou vyšľaháme na tuhú
majonézu.
- Z jabĺk vykrojíme tenké plátky, ktoré stlačíme
a uložíme na 1 minútu do vody ochutenej citrónovou šťavou. Uhorku nakrájame
na malé kocky a ochutíme soľou. Údeného pstruha dôkladne
vykostíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Citrónové jablká,
majonézu, uhorky spoločne so pstruhom
naaranžujeme na vykrojený snehový korpus alebo snehové pusinky.
|