Údený pstruh

Údený pstruh s kôprovou majonézou na snehovej pusinke

Autor receptu: redakcia

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Snehový korpus: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly pridávame sypké suroviny (cukor, mandľovú múku a soľ ). Hmotu nanesieme na silikónovú podložku a dáme piecť na 10 minút pri teplote 160 °C. Môžeme z nej urobiť napríklad malé kôpky (pusinky) alebo piecť vcelku a potom povykrajovať.
  2. Kôprová majonéza: Olej a nasekaný kôpor rozšľaháme. Kôprový olej spolu so žĺtkami a soľou vyšľaháme na tuhú majonézu.
  3. Z jabĺk vykrojíme tenké plátky, ktoré stlačíme a uložíme na 1 minútu do vody ochutenej citrónovou šťavou. Uhorku nakrájame na malé kocky a ochutíme soľou. Údeného pstruha dôkladne vykostíme a nakrájame na menšie kúsky.
  4. Citrónové jablká, majonézu, uhorky spoločne so pstruhom naaranžujeme na vykrojený snehový korpus alebo snehové pusinky.