Údené pliecko so zemiakovo-hráškovým prívarkom

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutná kombinácia hrášok so zemiakmi v prívarku..varené údené plecko sa hodí k prívarku s chlebíkom..recept na fazuľovú polievku so zemiakovými guľkami pridávam...

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Údené bravčové pliecko som umyla a dala uvariť vo vode..po uvarení som do tej vody dala uvariť strakatú fazuľu, ktorú som pred jej varením namočila cez noc (budem z nej variť fazuľovú polievku)..do hrnca som dala pokrájané zemiaky na kocky a vylúpaný hrášok..keď boli zemiaky aj hrášok uvarené,pripravila som si v hrnčeku mlieko v ktorom som rozmiešala múku a pridala som ho k uvareným zemiakom a hrášku..na miernom plameni som nechala všetko spolu povariť..pridala som strúhaný muškátový oriešok, soľ,mleté korenie..v hrnčeku som si pomiešala smotanu a pridala k hotovému jedlu a nechala ešte prejsť varom..hotové jedlo som ochutila šťavou z citrónu a troškou cukru..na tanier som uložila pokrájané údené pliecko, pridala som výborný prívarok a ozdobila..toto jedlo som podávala s čerstvým chlebíkom..prajem vám dobrú chuť..
  2. Bola som na návšteve v rodnom kraji a priniesla som si okrem farmárskej zabíjačky, klobásky, jaterníc,obarkovej slaninky, škvariek a domácej masti aj fotku mojej nádhernej ruže..
  3. Ako ďalší recept pridávam fazuľovú polievku na kyslo so zemiakovými guľkami...