Údené koleno v paradajkovej kapuste

Autor receptu: manya

Kúpila som čerstvé údené zadné koleno, domáce nemám, čo s ním? moja improvizácia čo záhrada má a tlakový hrniec. Chcela som pôvodne pridať aj smotanu, ale to by chcelo knedľu a mne sa veru nechcelo pariť.

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Koleno som vykostila a pokrájala na menšie kocky, použila som len mäso, cibuľu, papriku a paradajky som tiež pokrájala , každé zvlášť na malú misku aby som mala čo najviac riadov na umývanie.
  2. V tlakáči som si rozohriala masť a pridala cibuľu, opražila som ju do sklovita, pridala mäso, krátko som ho opiekla aby sa zatiahlo, pridala som nakrájanú papriku, paradajky, ktoré som zbavila šupky, trošku posolila, namlela čierne korenie, nie veľa, a počkala som si , koľko to pustí šťavy, na tlakáč to bolo málo tak som podliala horúcou vodou, uzavrela a nechala pufkať od vytvorenia tlaku 15 min.
  3. Medzi tým som poumývala misky a na V-krájači som kapustu nakrájala na jemno. Napadlo ma, že pridám aj trošku ligurčeka, rastie na dvore, treba ho aj používať. Po 15 min. som tlakáč stiahla z platničky, nechala ho vyfučať, pridala som nakrájanú kapustu a dva lístky ligurčeka, zatvorila a varila 5 min. od vytvorenia tlaku. Šporák som vypla a nechala tlakáč dopufkať.
  4. Nebola by som to ja aby som nevyskúšala svoj hókus- pókus, s čerstvým chlebíkom chutilo. Dúfam, že taký názor bude mať aj môj zákonitý.