Údená krkovička so zemiakovým prívarkom (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Obed pripravený pre silnejšie polovičky našej rodiny, takže žiadna diéta...
4-5 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Údenú krkovičku nad parou uvaríme, dávam na naparovacie sitko, nalejem vodu, dám do tlakového hrnca a naparujem 1 hodinu. Do vody pridám bobkový list aj čierne korenie.
- Po hodine je mäso hotové a šťavnaté... Nám takáto príprava vyhovuje, lebo údenina nie je rozmočená...
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme 0,5 vody z údeniny, pridáme pretlačený cesnak a štipku kôpru, ale naozaj len štipku, lebo nevaríme kôprovú omáčku...
- z masla a múky si pripravíme zápražku, posypeme štipľavou paprikou a zalejeme mliekom a smotanou....zápražku miešame, aby nevznikli hrčky....
- vlejeme do uvarených zemiakov a povaríme, do mierne vychladnutého prívarku u nás pridáme ocot, ak nemáte radi kyslý prívarok, tak tento krok vynechajte...A už si potom spravíme len volské oko a nachováme chlapov...
- A tu máme niečo pre nežnejšiu časť rodiny...morčacie medailónky s restovanou zeleninou. Ja to mám najlepšie môžem obe varianty :-)