Syrový koláč
Tvarôžkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Jednoduché a chutné pohostenie pre návštevu, alebo len taká chuťovka k vínku alebo pivu.
8 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na prípravu použijeme pravé olomoucké tvarôžky, majú správanu konzistenciu a sú primerane slané, takže pri príprave už nemusíme použiť soľ. Ale kto chce, tak si posolí.
- Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme vajce, jogurt a vypracujeme redšie cesto.
- Tvarôžky, cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a premiešame.
- Okrúhlu formu na koláč potrieme olejom, vložíme pripravené cesto a mokrými rukami roztiahneme na celý povrch. Ja som použil plechovú formu s priemerom 26 cm.
- Na cesto rovnomerne navrstvíme tvarôžkovú zmes, posypeme celou rascou a oreganom.
- Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 - 35 minút.
- Po upečení ešte horúce rozrežeme na porcie kolieskom na pizzu.
- Koláč je výborný ešte teplý, hodí sa k vínu alebo pivu. Dobrý je aj na studeno.