Syrový koláč

Tvarôžkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Jednoduché a chutné pohostenie pre návštevu, alebo len taká chuťovka k vínku alebo pivu.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu použijeme pravé olomoucké tvarôžky, majú správanu konzistenciu a sú primerane slané, takže pri príprave už nemusíme použiť soľ. Ale kto chce, tak si posolí.
  2. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme vajce, jogurt a vypracujeme redšie cesto.
  3. Tvarôžky, cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a premiešame.
  4. Okrúhlu formu na koláč potrieme olejom, vložíme pripravené cesto a mokrými rukami roztiahneme na celý povrch. Ja som použil plechovú formu s priemerom 26 cm.
  5. Na cesto rovnomerne navrstvíme tvarôžkovú zmes, posypeme celou rascou a oreganom.
  6. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 - 35 minút.
  7. Po upečení ešte horúce rozrežeme na porcie kolieskom na pizzu.
  8. Koláč je výborný ešte teplý, hodí sa k vínu alebo pivu. Dobrý je aj na studeno.