Tvarohový zázrak
Autor receptu: ggreen
Tento recept mám od kamarátky, ktorá túto tortu robieva v lete na oslavy... studená je najlepšia :)
12 porcií |
35 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka, pudingu, vanílinového cukru uvaríme hustejší puding, ktorý necháme vychladnúť.Po vychladnutí zamiešame do pudingu tvaroh, žľtok a cukor. Riadne vyšľaháme.
- Do tortovej formy naukladáme vrstvu piškót, ktoré zalejeme časťou krému. Na krém naukladáme ľubovolné čerstvé alebo zavárané ovocie. Zopakujeme vrstvu piškót a krému. Vrchnú časť torty tvorí ovocie.
- Želatínu rozpustíme vo vode podľa návodu a teplú nalejeme na vrch torty. Tortu odložíme do chladničky a necháme stuhnúť (odporúčam na celú noc). Pred podávaním nakrájame a ozdobíme šľahačkou.