Tvarohový závin
Tvarohový závin z lístkového cesta s pohánkou a jablkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Obohatiť závin pohánkou napadne málokoho.* Ani mňa to nenapadlo, kým som ten recept pred rokmi neobjavila na internete. Chutilo rodine aj priateľom, takže tento závin robím častejšie.
1 závin porcia |
20 (+príprava pohánk minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Pohánku dáme o misky, zalejeme horúcou vodou a dáme do perín na 30 minút. Potom ju vyberieme.
- Zmiešame všetky suroviny na tvarohovú náplň.
- Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik asi 3-4 mm hrubý. Pokiaľ kúpime vyvaľkané cesto, urýchlime si prácu.
- Na cesto rozotrieme tvarohovú náplň.
- Tvaroh posypeme pohánkou.
- Potom rozložíme nahrubo nastrúhané jablká.
Posypeme škoricou a cukrom.
- Stočíme do závinu. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 °C dozlata.