Tvarohový závin

Tvarohový závin z lístkového cesta s pohánkou a jablkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Obohatiť závin pohánkou napadne málokoho.* Ani mňa to nenapadlo, kým som ten recept pred rokmi neobjavila na internete. Chutilo rodine aj priateľom, takže tento závin robím častejšie.

1 závin
porcia
20 (+príprava pohánk minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pohánku dáme o misky, zalejeme horúcou vodou a dáme do perín na 30 minút. Potom ju vyberieme.
  2. Zmiešame všetky suroviny na tvarohovú náplň.
  3. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik asi 3-4 mm hrubý. Pokiaľ kúpime vyvaľkané cesto, urýchlime si prácu.
  4. Na cesto rozotrieme tvarohovú náplň.
  5. Tvaroh posypeme pohánkou.
  6. Potom rozložíme nahrubo nastrúhané jablká. Posypeme škoricou a cukrom.
  7. Stočíme do závinu. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 °C dozlata.