Tvarohový závin a buchty s čučoriedkovým lekvárom (fototrecept)

Autor receptu: babkamt

Spravila som výborný domáci tvaroh. Rozhodla som sa ho použiť ako plnku do tvarohového závinu. Naschvál som spravila viacej cesta, aby som mohla Terezke spraviť zopár buchiet, lebo ona tvaroh nemusí.

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z uvedených surovím som zarobila na kysnuté cesto. Nechala som ho vykysnúť.
  2. Rozdelila som ho na tri časti.
  3. Tvaroh som ochutila vanilkovým cukrom, cukrom, strúhanou kôrou z jedného citróna, štipkou mletej škorice, a 2 žľtkami.. Z bielkov som ušľahala sneh. Pridala som hrozienka namočené v rume, rozpustené maslo. Masu som premiešala.
  4. Cesto som vyvaľkala, natrela polovicou plnky, zrolovala a závin som preložila na plech s fóliou na pečenie. Takto som spravila aj druhý závin.
  5. Terezka k nám mala prísť, preto som pre ňu spravila z tretej časti cesta buchty s čučoriedkovým lekvárom.
  6. Cesto som rozvaľkala, pokrájala na štvorce, čajovou lyžičkou som do prostriedku dala lekvár.
  7. Pre seba som spravila jednu buchtu plnenú nutelou.
  8. Na plechu som záviny a buchty potrela olejom. Nechala som ich ešte nakysnúť asi 20 minút. Použila som plech s rozmermi 34 x 44 cm.
  9. Rúru som vyhriala na 200°C. Koláč som piekla 20 minút.
  10. Upečený som posypala práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
  11. Terezka bola šťastná, že som jej konečne po dlhom čase spravila buchty. Čo nezjedla u nás, vzala si domov.