Tvarohový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Tento zákusok som už dlho nepiekla a preto som sa rozhodla že ho upečiem a podelím sa s vami. Možno ho poznáte ako slaný koláč ale ja ho mám radšej v takejto sladkej upravenej mojej verzii.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si plnku: zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajcia a toľko smotany aby vznikla taká mierne tekutá plnka.
  2. Zapekaciu nádobu vymastíme maslom
  3. Lístkové cesto vyvaľkáme na veľký plát a vložíme do zapekacej nádoby tak, aby viselo cez misu. Ja som použila misu 30x20 cm.
  4. Štrúdľové cesto si natrháme na kusy. Prvý krát mi bolo aj ľúto potrhať to štrúdľové cesto ale pre tento koláč je to naozaj potrebné. Každý kúsok pokrčíme a ponoríme do tvarohovej plnky tak, aby bolo celé v tvarohu.
  5. Takto naplníme celú zapekaciu nádobu , ak nám ostane tvaroh tak ho dáme na vrch – mne však nikdy neostane nejako mi to vychádza akurát :-) Potom vrch zakryjeme celým kusom štrúdľového cesta, lístkové cesto ktoré nám viselo cez nádobu tiež preložíme a na to poukladáme plátky masla.
  6. Vložíme do rúry a pečieme do ružova .Približne 20 minút na 180 stupňov. Každá si pozná svoju rúru na pečenie a u niekoho to môže byt viac či menej. Mne trochu chytilo vrch, mám totiž novú rúru a učím sa v nej piecť :-)
  7. Pre tých čo majú radí pocukrujeme práškovým cukrom. No a potom už len počkáme kým vychladne,pokrájame a zaželáme dobrú chuť.