Tvarohový tunel

Autor receptu: malinka711

Svieži zákusok s pôsobivým dizajnom :))

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame vodu a múku so sódou. Cesto rozdelíme na 2 časti a do jednej primiešame kakao. Obe cestá zvlášť upečieme v tehlovej forme. Po upečení rozrežeme každý plát pozdĺžne na 2 časti.
  2. Tvaroh vymiešame s maslom a cukrom do hladka. Želatínu necháme napučať a rozpustíme ju v mlieku, postupne primiešame tvarohovú masu.
  3. Tehlovú formu vystelieme potravinárskou fóliou. Najprv dáme na dno vrstvu krému, potom uložíme 2 plátky cesta: biely a kakaový, prikryjeme krémom a opäť dáme zvyšné pláty cesta ale tak, aby bolo kakaové nad bielym a biele nad kakaovým (viď. obrázok), navrch dáme zvyšok krému a uhladíme. Necháme stuhnúť v chladničke cca 2 hodiny. Dobrú chuť!