Tvarohový koláč skoro podľa Cecil (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Našla som ho na Nosalty.hu. Aj keď často pridávam do pečenia rôzne vločky, tento koláč je len s nimi. Príjemne prekvapil šťavnatosťou.

10 minút
príprava
45-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ak si vopred pripravíte suroviny na jednu kôpku, vymažete a vysypete formu, postup pôjde naozaj veľmi rýchlo. Do misy som rozbila celé vajcia, pridala hnedý cukor a šľahala elektricky, kým sa cukor úplne rozpustil. Môžete použiť aj práškový cukor, vtedy nemusíte vyťahovať ani mixér, postačí metlička.
  2. Do masy som pridala tvaroh, hrozienka, trocha vanilkovej arómy, vločky a tento malý biely jogurt, na ktorý som pri prvom fotení pozabudla. Všetko som dôkladne premiešala.
  3. Cesto vyliate do tortovej formy či iného okrúhleho pekáča s priemerom okolo 24 cm treba ešte nechať postáť takých 15 - 20 minút. Mne cesto nevytieklo ani z tejto rozopínacej formy. Medzičasom som zapla rúru na 180 °C.
  4. Piekla som ho rovnú hodinu, Cecil písala 30 - 35 minút, no môj koláč bol ešte surový, triasol sa, tak si ten svoj sledujte. Ku koncu pečenia po vpichu ostalo špáradlo suché, ale povrch koláča bledý, tak som pridala gril, aby chytil farbu. Nie je to potrebné, ak si koláč ešte nejako ozdobíte, či posypete práškovým cukrom.
  5. Tvaroháč je najlepší ešte teplý,neskôr na vzduchu tuhne. Je to výživná bomba pre tých, čo neradi len prázdne kalórie. Ďalšou výhodou je málo použitého riadu a veľmi jednoduchý postup. Aby si človek doprial chutnú a hodnotnú maškrtu, nemusí stráviť v kuchyni pol dňa;-) Iba ak ho to strašne baví.